9/26/2009

strange tales #1

neki najboljšiga kr je marvel naredil zadnje čase. indi artistom je dal nalogo, da naredijo zgodbe z bjihovimi liki. super.
v tej številki:
peter bagge za fantagraphics dela serijala neat stuff in hate, ki opisuje dogodivščine antiheroja buddy bradley-ja (zbrano v buddy does seattle in buddy does jersey). politične stripe, ki jih je delal za revijo reason so zbrali pod naslovom everybody is stupid except me. za marvel je že naredil the megalomaniacal spider-man.
nick bertozzi je prejel nagrade Ignatz, Harvey in Xeric grant za rubber necker, the masochinists (alternative comics), the salon (st. martin's).
molly crabapple in john leavitt sta soavtorja dr. sketchy's anti-art school. sodelovala sta tudi pri scarlett takes manhattan za fugu press.
nicholas gurewitch je za sboj web strip dobil nagrade Ignatz, Eisner in Web cartoonist's choice. vse je izdal dark horse pod naslovom the perry bible fellowship almanack.
jason dobitnik nagrade Eisner. njegova dela za fantagrafics the last musketeer,, i killed adolf hitler, hey, wait.njegove strip low moon objavlja new york times.
james kochalka top shelf je izdal njegov strip dnevnik american elf. za marvel je že sodeloval pri incredible hulk annual.
michael kupperman je za fantagraphics naredil humoristične tales designed to thrizzle. njegovo prvo knjigo snake 'n' bacons's cartoon cabaret je izdal pri harpercollins. adult swim je to predelal v animirano obliko.
junko mizuno priznana manga avtorica, ki je znana po predelavah kot sta cinderella (pepelka) in hansel & gretal (janko in metka). last gasp so ji izdali njeno prvo delo pure trance.
kot ilustrator dela za shojo beat.
paul pope je za batman: year 100, heavy liquid in 100% ki jih je idal pri DC in za pulppope: the art of paul pope dobil nagrade Eisner.
johnny ryan za fantagrphics izdaja angry youth comicx , pri vice magazine pa mu uzdajajo blecky yuckerella.
dash shaw izdal je the mother's mouth (alternative comics) bottomless belly nutton (fantagraphics). pogosto prispeva k fantagraphicsovi antologiji MOME.
naslovnica seveda: paul pope
zgodba: john leavitt risba: mary crabaplle
dash shaw
bagge
nick bertozzi

the perry bible fellowship
jason

No comments:

Post a Comment